Bourtzi
Το Μπούρτζι χτίσθηκε την περίοδο της Ενετοκρατίας ως φρούριο και λειτούργησε έτσι μέχρι το 1865. Μετά, χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή αλλά και κατοικία των δημίων, καθώς και χώρος εκτέλεσης. Το 1950 το Μπούρτζι πρωτολειτούργησε ως Ξενοδοχείο. Κατόπιν, μεταβλήθηκε σε εστιατόριο και αργότερα σε καφετερία. Σήμερα, ο χώρος είναι επισκέψιμος με βαρκάκια που ξεκινούν από την παραλία του Ναυπλίου, ενώ το καλοκαίρι οργανώνονται καλλιτεχνικές ή άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Palamidi
Το Παλαμήδι είναι ένα τυπικό φρούριο και χτίσθηκε από τους Ενετούς στη διάρκεια της Β΄ Ενετοκρατίας (1686-1715). Στο Παλαμήδι ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει το Κάστρο τον Ναό του Αγίου Ανδρέα και την Φυλακή του Κολοκοτρώνη.
Ο λόφος πάνω στο οποίο βρίσκεται έχει ύψος 216 μέτρα και η ανάβαση στο Παλαμήδι γίνεται είτε μέσω αμαξιτής οδού είτε μέσω μιας σκάλας με 999 σκαλοπάτια.
Theater of Asklipiio Epidavros
Το Θέατρο του Ασκληπιείου της Επιδαύρου οικοδομήθηκε γύρω στο 340-330 π.Χ., είναι το τελειότερο και διασημότερο αρχαίο ελληνικό Θέατρο, το οποίο συνδυάζει την κομψότητα με την τέλεια ακουστική.
Το μνημείο κτίστηκε για να τελούνται σ΄ αυτό οι μουσικοί, ωδικοί και δραματικοί αγώνες των Ασκληπιείων. Η χωρητικότητα του είναι περίπου 13.000-14.000 θεατές.
Από το 1954 πραγματοποιούνται στο φυσικό τους χώρο κάθε καλοκαίρι παραστάσεις αρχαίου δράματος.
Mikines
Ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών περιλαμβάνει την τειχισμένη ακρόπολη στην κορυφή του υψώματος, καθώς και διάσπαρτα ταφικά και οικιστικά συγκροτήματα έξω από αυτήν. Τα περισσότερα από τα μνημεία χρονολογούνται στην περίοδο από το 1350 έως το 1200 π.Χ. Η κύρια είσοδός της είναι η περίφημη Πύλη των Λεόντων, σύμβολο εξουσίας και δύναμης των Μυκηναίων ηγεμόνων.
Theater of Argos
Το θέατρο του Άργους, χωρητικότητας περίπου 20.000 θεατών, συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα αρχαία θέατρα στην Ελλάδα. Οικοδομήθηκε κατά την ελληνιστική εποχή, στις αρχές του 3ου αι. π.Χ. και αντικατέστησε το παλαιότερο της πόλης, που βρισκόταν περίπου 100 μ. νοτιότερα και είχε κτιστεί τον 5ο αι. π.Χ. Στο μνημείο πραγματοποιούνταν επίσης πολιτικές συνεδριάσεις, όπως η Σύνοδος της Αχαϊκής Συμπολιτείας, που γινόταν τακτικά κατά τον 2ο αι. π.Χ.